ZAŠTO UČITI PROGRAMIRANJE?

Programiranje u poslednjih nekoliko godina doživljava ekspanziju kako sa strane tržišta i programskih jezika tako i sa strane potražnje za programerima. Činjenica je da je programiranje zanimanje budućnosti i da je zanimanje programera deficitarno.

Ukoliko razmišljate o promeni profesije ili prosto želite da počnete sa programiranjem, EDUCOCODE je organizovao kurs programiranja u programskom jeziku Java.ZAŠTO ODABRATI JAVA-u?

Java je trenutno među najpopularnijim i najplaćenijim programskim jezicima u svetu programiranja. Javina prilagodljivost svim operativnim sistemima i mogućnost izvršavanja aplikacija na različitim hardverskim platformama direktno je uticala na popularnost i povećanu potražnju za programerima koji pišu aplikacije u Javi.

Java je jedan od najperspektivnijih programskih jezika za učenje i zbog popularnog Androida koji je zastupljen na približno 80% mobilnih telefona, tableta i televizora. Aplikacije za Android pišu se baš u Java programskom jeziku. Pored Androida, u Javi se mogu pisati softveri za industrijske sisteme, automatiku, robotiku, desktop aplikacije i web aplikacije namenjene prvenstveno bankarskim enterprise sistemima.


O KURSU

Usudićemo se da napišemo da je kurs zamišljen tako da ponudi više od bilo kog drugog kursa iz Java programiranja. Naš imperativ je da kroz opuštenu atmosferu i moderan program ponudimo maksimalan kvalitet i vremenom izgradimo tim koji će moći da odgovori na savremene poslovne izazove.

Cilj nam je da prevaziđemo već viđene probleme u školama računara. Stoga:

 • Brzina odmicanja sa lekcijama uslovljena je stepenom razumevanja pređenog gradiva od strane polaznika.
 • Zajednički se polemiše o lekcijama, izazovima i nejasnoćama u toku kursa.
 • Predavač je na času zbog Vas, ne suprotno. Sve nedoumice moraju biti razjašnjene.
 • Fokus se stavlja na brojne praktične primere iz modernog softvera bez nepotrebnog teoretisanja.
Prijavite se već danas ili nam postavite pitanje

KAKO IZGLEDAJU PREDAVANJA?

Svakom polazniku obezbeđen je računar na kom će raditi. Predavanja se izvode u manjim grupama kako bi predavač mogao da se posveti svakom i kako bi predavanja bila produktivnija. Predviđeni su domaći zadaci za samostalno vežbanje kod kuće. Neka od rešenja domaćih zadataka zajednički se diskutuju na sledećem času u cilju podizanja postojećih rešenja na viši i profesionalniji nivo. Nastava se izvodi dva puta nedeljno u zajednički dogovorenim terminima. Trajanje većine časova je 90 minuta. Vaš predavač biće Žarko Jović.JAVA PROGRAMIRANJE - PROGRAM KURSA PO OBLASTIMA

MODUL 1 - PROCEDURALNO PROGRAMIRANJE
Uvod u Java SE i Eclipse Framework. Sintaksa programskog jezika Java. Tipovi podataka, promenljive, nizovi, kontrola toka, petlje, rukovanje Stringovima, funkcije, ulazno izlazni podsistem, konzola. Akcenat se stavlja na kvalitetno pisanje algoritama uz maksimalnu brzinu i minimalno zauzimanje resursa. Domaći zadaci i njihova zajednička analiza na času. Brojni primeri kvalitetno napisanih algoritama. Na kraju modula predviđeno je zajedničko pisanje prve aplikacije.
MODUL 2 - OBJEKTNO PROGRAMIRANJE
Osnovni koncepti objektnog programiranja, paketi, klase i objekti, konstruktori, atributi i metode u klasama, veze između klasa, nasleđivanje, interfejsi, polimorfizam, enumeracija, kolekcije, izuzeci, rukovanje izuzecima, rukovanje datastreamovima i objectstreamovima, rad sa tekstualnim datotekama, serijalizacija, osnove objektnog modelovanja, UML-a i dizajn šabloni. U toku modula zajedničko primenjujemo sve koncepte objektnog programiranja preko desktop aplikacija.
MODUL 3 - BAZE PODATAKA
Koncept MySQL baze podataka. Upiti i tabele. JDBC i povezivanje desktop aplikacija sa bazom podataka. Modelovanje i projektovanje baza podataka kao preduslov dobro koncipirane aplikacije.

Utisci

 • Komentar napisao Marinko Todorović

  Oduvek sam voleo računare. Pre polaska na grupne privatne časove Java programiranja kod Žarka nisam znao da programiram. Mislim da sada imam dovoljno znanja da popunjavam svoj portfolio manjim projektima. Planiram uskoro da se okušam u freelance vodama.

 • Komentar napisao Jovica Margit

  Po profesiji sam muzičar. Do sad sam napravio nekoliko sajtova - drugaru za mali privatni biznis, svom bendu svojevremeno i tu sam negde stao sa kodiranjem. Međutim igrom okolnosti upoznao sam Žarka i počeli smo da se družimo kroz programiranje. Čovek me je stvarno mnogo toga naučio. Spreman je da nesebično pomogne i jednostavno zna da prenese znanje. Uživam u svakom času kada se skupimo i zajedno radimo na nekom projektu.

 • Komentar napisao Dušan Jovanović

  Odabirom Jave mislim da sam napravio pravi izbor s obzirom da pre polaska na kurs nisam programirao ni u jednom programskom jeziku. Pored grupnih časova programiranja kod Žarka pohađao sam još jedan kurs iz Java programiranja u Novom Sadu u jednoj od najzvučnijih škola tog tipa. Na kraju se ispostavilo da sam to zadovoljstvo dosta više platio a manje dobio prvenstveno u smislu znanja ali i potrošenog vremena.

 • Komentar napisao Đorđe Zagorčić

  Žarka znam ceo život :) Pre početka grupnih časova programiranja bio sam apsolvent na jednom od fakuteta iz IT usmerenja. Sada, posle godinu i po dana (sa određenim pauzama) grupnog učenja Jave mogu slobodno reći da sam kod Žarka više napredovao u programiranju nego za pet godina studiranja.

Materijali za učenje