ŠTA JE ANDROID?

Android je operativni sistem za mobilne i TV uređaje, kao što su mobilni telefoni, tablet računari i netbook-ovi. Android je razvijen u kompaniji Google i baziran je na Linux-u. Android operativni sistem zadnjih nekoliko godina apsolutno dominira u svom segmentu tržišta. U svetu je trenutno više uređaja koji koriste Android od onih (računara i lap topova) koji koriste Windows. Kompanija Google i mnogi stručnjaci iz IT sveta predviđaju da će Android tek pokazati svoju dominaciju u narednim godinama. Lako je zaključiti da je programiranje Android aplikacija veoma popularna, tražena i dobro plaćena veština kao i pametan izbor za budućnost.


ZA KOGA JE KURS NAMENJEN?

Aplikacije za Android operativni sistem bazirane su prvenstveno na objektno orijentisanom programskom jeziku Java. Pre početka programiranja aplikacija za Android preporučuje solidno zanje u:


- pisanju kvalitetnih algoritama
- svim konceptima objektno orijentisanog programiranja
- poznavanju kolekcija, izuzetaka, desktop aplikacija, u radu sa datotekama
- nekim od relacionih baza podataka


Ukoliko ne posedujete praktične veštine iz nabrojenih stavki, pre Androida preporučujemo Vam pohađanje kursa iz Java programiranja. Više informacija o kursu možete dobiti preko našeg emaila ili pozivom na broj telefona na sajtu.

Prijavite se već danas ili nam postavite pitanje

KAKO IZGLEDAJU PREDAVANJA?

Svakom polazniku obezbeđen je računar na kom će raditi. Predavanja se izvode u manjim grupama kako bi predavač mogao da se posveti svakom i kako bi predavanja bila produktivnija. Predviđeni su domaći zadaci za samostalno vežbanje kod kuće. Neka od rešenja domaćih zadataka zajednički se diskutuju na sledećem času u cilju podizanja postojećih rešenja na viši i profesionalniji nivo. Nastava se izvodi dva puta nedeljno u zajednički dogovorenim terminima. Trajanje većine časova je 90 minuta. Vaš predavač biće Dragan Krstić.ANDROID PROGRAMIRANJE - PROGRAM KURSA PO OBLASTIMA
1.   Upoznavanje sa Android Studiom
2.   Manifest
3.   Gradle
4.   Logovanje
5.   Pravljenje Layout-a u XML-u
6.   Rad sa ImageView, TextView, Button i ostalim grafičkim komponentama
7.   Rad sa Activity
8.   Koriscenje Fragmenata
9.   Rad sa eksternim bibliotekama
10. Pisanje ReST klijenta
11. Versionisanje koda
12. Na kraju predviđeno je zajedničko pisanje prve aplikacije